Tijdens de Kunstdagen (5 – 13 augustus 2022) in Goedereede is door kunstenares Mandy Schulte onze molen de Windvang en de molenaar Wim de Vries op de gevoelige plaat vastgelegd

Stichting Windfonds Krammer heeft woensdagavond 14 juli weer een aantal maatschappelijke goede doelen in de regio verblijd met mooie financiële bijdragen. Molenstichting Goeree-Overflakkee was één van de gelukkigen!

Het geld zal aangewend worden om het Groot Onderhoud aan molen d’Oranjeboom in Nieuwe Tonge mogelijk te maken.

Dit jaar worden namelijk beide roeden inclusief het bijbehorende hekwerk van de molen vervangen.

Zie ook het bericht op onze Facebook-pagina 

Zie ook het nieuwsbericht in het Eilanden Nieuws

Zie ook Windfond Krammer

Corona

Gezien de laatste afgekondigde Corona-maatregelen door het kabinet, blijven onze molens helaas tot nader order gesloten voor publiek.

 

Met name bij het bezoeken van de verdiepingen in de molen kan niet voldaan worden aan de 1,5 meter afstand. Dat geldt ook voor het gebruiken van de smalle trappen.

 

Als de molenaar aanwezig is hij/zij zeker bereidt u iets over de molen te vertellen, bijvoorbeeld over de historie van de molen en hoe het een en ander van binnen in zijn werk gaat.

Maar ook bijvoorbeeld waarom hij (of zij) het zo leuk vindt om molenaar te zijn en de molen te laten draaien. Wellicht maakt dat u enthousiast om molenaar te worden?

Op grond van de Corona maatregelen zijn onze molens niet toegankelijk om de binnenzijde te bezichtigen. Dit ook niet na 1 juni 2020.

Voor onze molens op Goeree-Overflakkee kunnen wij  niet voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan het openstellen van monumenten.

Dat vinden wij jammer en hadden het graag anders gezien. Met name bij het bezoeken van de verdiepingen in de molen kan niet voldaan worden aan de 1,5 meter afstand. Dat geldt ook voor het gebruiken van de smalle trappen.

Daarnaast is het niet doenbaar om na elk bezoek de trappen, leuningen en tafelbladen, etc. te reinigen.

Wat wel mogelijk is, als de molenaar aanwezig is, om u bij de openstaande deur te melden. Deze is dan graag bereid om buiten de molen iets te vertellen over de molen.

De historie van de molen en  hoe het een en ander van binnen in zijn werk gaat.

Maar ook bijvoorbeeld waarom hij (of zij) het zo leuk vindt om molenaar te zijn en de molen te laten draaien. Wellicht maakt dat u enthousiast om molenaar te worden?