Hollebolle dagen Sommelsdijk 23 augustus 2019

De agenda van deze dag was:

De Holle Bolle Avondmarkt in het historische centrum van Sommelsdijk. Bezoek ook molen De Korenbloem (1705).

Sommelsdijk – Vrijdag 23 augustus is er een grote braderie, aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk. Op de Voorstraat, het Marktveld, Sint Joris Doelstraat, Kerkstraat, Westdijk en rond de oude haven zijn veel kramen, attracties en muziek.


Van 14.00 tot 23.00 uur zal het bruisen in de historische kern van Sommelsdijk en zal het dorp geel-blauw kleuren. Om 14.00 uur openen leden van sociëteit Rethorica de Holle Bolle Dag en avondmarkt door het zingen van een lied bij het Koeienwachtertje op de hoek van het Marktveld en de Kerkstraat. Vanaf dat moment loopt er tot 18.00 uur het middeleeuws muziekgezelschap ‘Goet ende Fijn’ over de braderie en zorgt voor de vrolijke noot.
Op de Voorstraat is er een grote braderie, er zijn klassieke bromfietsen, motoren, oude tractoren en enkele klassieke auto’s. Er is ook muziek en er zijn oude klederdrachten te bewonderen. Rond de haven is een gezellige ambachten- en streekmarkt en er zijn tal van kinderactiviteiten. De oudste molen van het eiland ‘De Korenbloem’ kan worden bezichtigd. Het Streekmuseum in de Kerkstraat is geopend tijdens de Holle Bolle Dag. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een versnapering op het terras