Zaterdag 14 mei is het weer Nationale Molendag. Dat betekent dat deze dag alle molens in Nederland zijn geopend voor het publiek en dus ook de molens op Goeree-Overflakkee. Verspreid over het eiland staan nog twaalf van deze historische monumenten, waarvan er elf worden beheerd door de Stichting tot Behoud der Molens op Goeree-Overflakkee. De(vrijwillige) molenaars en gidsen staan op de Molendag klaar om bezoekers te ontvangen en uit te leggen hoe vroeger, met hulp van de wind, o.a. het graan werd gemalen en het dorp van meel werd voorzien.

Ter gelegenheid van de Nationale Molendag heeft de Molenstichting dit jaar de Reizende Dichters uitgenodigd voor een optreden op molen “de Korenbloem” te Sommelsdijk. ’s Morgens en ’s middags is er een programma waarin de dichters een aantal van hun gedichten zullen voordragen. In de pauzes kan worden geluisterd naar muziek gespeeld door lokale muzikanten. Na afloop van de voorstelling kan onder leiding van een molengids worden deelgenomen aan een rondleiding op de molen.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij VVV Goeree-Overflakkee, telefoon: 0187 681789. De toegang is gratis. Het ochtendprogramma begint om 10.30, het middagprogramma om 13.30. Inclusief de rondleiding duurt het programma ongeveer twee uur. Wacht niet te lang met reserveren , want de toegang op de molen is beperkt. Tot ziens op molen “de Korenbloem” te Sommelsdijk!