In samenwerking met Landschap & Erfgoed Zuid-Holland organiseert de Molenstichting Goeree-Overflakkee de cursus Molengids. Tijdens twee zaterdagen leert u niet alleen veel over de geschiedenis en techniek van de molen, maar ook hoe u een groep op de molen moet rondleiden.

Bent u geïnteresseerd in ons cultureel erfgoed en wilt u ook anderen enthousiast maken, dan is deze cursus vast iets voor u. De cursus vindt plaats op de zaterdagen 25 april en 2 mei 2015, van 09.30 tot 15.00 uur. Deelname kost 15 euro (inclusief lunch, koffie of thee).

Voor meer informatie over de cursus of om u op te geven, kunt u naam en adres doorgeven op mailadres post@gomolens.nl of 06-53579191
Cursus Molengids op de zaterdagen 25 april en 2 mei

Plaats: Het Rondeel, Dwarsweg 40, Middelharnis (vml gebouw Waterschap, rotonde naar Stad).

Op zaterdag 25 april komen de volgende onderwerpen aan de orde: introductie op de cursus, klantvriendelijkheid en het organiseren van een activiteit (Ellen Steendam, (het Molennetwerk Z-H) en de geschiedenis, werking en omgeving van de molen (dit deel doet Kees Kammeraat, molenaar in hart en nieren).
De dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur.

De tweede cursusdag, zaterdag 2 mei, staat volledig in het teken van rondleiden (theorie en praktijk). De deelnemers gaan dan ook zelf oefenen met het geven van een rondleiding. Docente is Francesca Estourgie. Zij heeft haar eigen bureau, dat voor diverse Rotterdamse musea de werving, selectie en opleiding van de rondleidersteams verzorgt.
Ook deze dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur.

Tijdens de middagpauze zo rond 12 uur wordt op beide dagen een eenvoudige lunch verzorgt.

De deelnemers krijgen aan het eind van de tweede dag een boekje mee waarin informatie over de diverse onderwerpen is gebundeld.

Wilt u de bijdrage van € 15, – op de eerste dag contant betalen.

Met vriendelijke groet,

Wim Bosdijk.
06 5357 9191